UNIVERSAL ROBOTS

Enkel | Fleksibel | Rimelig

Med Universl Robots sine små og praktiske roboter kan man finne roboter til mange formål. Med innebygd sensorer som tar seg av sikkerheten, trenger den ikke gjerdes inn og tar ikke mye plass.

Rask installasjon

De lette robotene er raske og enkle å installere. Den leveres med to bokser, robotarmen og kontrollboksen, og trenger bare en 230V strømtilkobling. Roboten er festet med 4 skruer og koblet til kontrollboksen med bare en kabel. Det tar maks en dag å lære å programmere roboten til å gjøre den første enkle oppgaven. Enkel Plug & Play. Den leveres med en komplett programvarepakke inkludert 19 språk og ingen ekstra programvare eller utvidelser er nødvendig.

Fleksibilitet

På grunn av sin lette vekt, bare 18 kg, og kompakt design, kan UR roboten lett flyttes rundt i fabrikken og dermed gjør den til den perfekte match for produksjon med små grupper. Roboten kan gjøre forskjellige jobber, enten det er for anvendelse i kontinuerlig produksjon eller 8 timers skift. Den er allsidig og kan brukes i ulike bransjer (metall, bilindustri, elektronikk, plast etc), og utføre mange forskjellige applikasjoner.

Lett å programmere

 

Det har aldri vært enklere å programmere en robot og med innføringen av vår unike og brukervennlig grensesnitt, setter vi kontroll av roboten tilbake i hendene på operatøren. Ingen behov for spesialiserte robot programmerere. Den raske og enkel programmeringen betyr mindre programmering og ingeniørtimer, og gir en lavere Total Cost of Ownership.
Det er flere måter å programmere våre roboter på, som gjennom Teach Panel, scripting, off line programmering, men den enkleste måten er rett og slett ved å manuelt dra roboten der den skal.

Sikker og Samarbeidende

Våre roboter tilby de mest unike sikkerhetsfunksjonene på markedet og vår patenterte sikkerhetssystem er godkjent og sertifisert av TÜV. Roboten er samarbeidende, noe som betyr at det er trygt å jobbe side om side med menneskelige operatører, som en co-worker. En grundig risikovurdering av hele automatiseringen som inkluderer verktøy må vurderes om det er trygt. Skulle roboten støte bort i en kraft over 150N (15kg) stopper roboten automatisk for å beskytte arbeideren. UR3 kan settes så lavt som 50N. Når det oppstår et sikkerhetsstopp er alt operatøren trenger å gjøre er å re-starte roboten ved å trykke på bare to knapper og robot er oppe og går igjen. Roboten vil huske sin posisjon på grunn av absolutte encoders som kjører uten batteri backup. Roboten kan programmeres til enda høyere sikkerhetsnivåer som også inkluderer muligheten for å bygge et virtuelt «bur» rundt roboten. Redusert hastighet eller no-go områder for roboten kan spesifiseres. Vi anslår at 80% av våre installasjoner verden over kjøre uten sikkerhetsgjerde. Ingen beskyttelse betyr mindre installasjonskostnader på grunn av ingen investeringer i fysiske grenser, fabrikk plass eller sikkerhetsinnretninger. Dette bidrar også til en lavere Total Cost of Ownership.

Raskeste Payback i bransjen

Å ikke måtte investere i dyre sikkerhetstiltak samt spare kvadratmeter i produksjons layouten vil drive ned kostnadene av eierskap. Kombiner dette med et raskt og fleksibelt oppsett og brukervennlig grensesnitt som gjør at alle kan programmere roboten, vil Return on Investment være svært rask. I gjennomsnitt verden over har UR installasjoner en 195 dagers tilbakebetalingstid, noe som er ganske unikt i de fleste bransjer hvor våre roboter brukes.

Kombinasjonen av rask installasjon, fleksibilitet, enkel programmering og rask ROI, tilbyr UR-roboter en helt ny verden av muligheter for bedrifter i alle størrelser for å automatisere og optimalisere sin produksjon.

les mer om UR robotene her:

Ny e-serie fra Universal Robots

Ny e-serie har ny oppdatert design og forbedret programteknikk. Den nye pendanten (programmeringsskjermen) er bredere og du får bedre oversikt over programmering.

e-serien har også har også en innebygd vektsensor i sjette aksel. Pluss flere nye detaljer som gjør det enklere å komme igang med automatisering.